0726-033.733
office@unitmedia.ro

Suport și consultanță

Nu trebuie ca dumneavoastră să vă pricepeți la toate aspectele technice ale panourilor, dar câteva concepte de bază vă sunt de ajutor ca să puteți alege panoul cel mai potrivit nevoilor și bugetului dvs.

Noi suntem aici ca să vă ajutăm în fiecare pas: alegerea modelului și dimensiunii, instalarea și punerea în funcțiune, respectiv editarea și actualizarea reclamelor, familiarizarea cu software-ul de comandă.

Panourile publicitare pot fi de interior și de exterior. În funcție de locul de amplasare, se pot alege diferite tipuri de module LED, iar în funcție de dimensiunea în pixeli a panoului se alege unitatea de comandă, respectiv sursa/sursele de tensiune necesare.

image

Ce înseamnă un pixel?

Pe scurt, pixel vine din "picture element" și inseamnă un singur punct dintr-o imagine, de o anumită culoare. Toate imaginile digitale sunt compuse din rânduri și coloane de pixeli (câteva milioane!)

În cazul panourilor LED monocolor, un pixel înseamnă o singură diodă de o anumită culoare predefinită.

În cazul modulelor multicolor, un pixel înseamnă mai multe diode de diferite culori primare (roșu, verde, albastru) care - funcționînd în sincron dar la intensități diferite - impreună alcătuiesc o culoare. De exemplu, dacă se aprind dioda verde și roșie dintr-un pixel, rezultă culoarea galben, dacă se aprind toate trei rezultă alb, etc.

Ce înseamnă P (pitch) ?

Indiferent dacă vrem un panou publicitar sau un ecran informativ, cel mai important este claritatea informațiilor, vizibilitatea. Claritatea ecranului este dată de distanța dintre cele mai apropiate două diode/pixel (vezi imaginea de mai sus). Această distanță se măsoară în mm, și apare în denumirea modelului ecranului, de exemplu: dacă distanța dintre 2 diode/pixel este 10 mm simbolul pentru acest tip de ecran este de P10, pentru 6mm este de P6, pentru 20mm este de P20 ș.a.m.d.

Cu cât P este mai mic, cu atât rezoluția ecranului este mai mare, implicit și prețul.

Conform recomandărilor producătorilor distanța minimă de vizualizare a ecranelor este data de P, exprimată in metri: imaginea de pe un ecran cu P6 se poate “savura” de la minim 6 metri, P20 de la 20 metri ș.m.a.d. Distanța maximă de vizualizare variază între 5 și 10 ori distanța minimă în funcție de tipul de ecran.

Majoritatea ecranelor LED outdoor variază între P6 și P20, iar cele de indoor între P1 și P10.

Ce înseamnă DIP și SMD

Într-un ecran DIP (Dual Inline Package) există LED separat pentru fiecare culoare principală: roșu, verde și albastru. Aceasta costă mai puțin decât un ecran SMD (Surface Mount Device), unde LED-urile de cele 3 culori sunt incluse într-o singură componentă - 3 în 1.

>

Contactați-ne pentru mai multe detalii

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri în legătură cu fabricarea și operarea panourilor LED vă stăm la dispoziție:

0726-033.733
office@unitmedia.ro

◀ Pagina principală